
RESOLUTION 

The -Regulations of the Judicial Conference of the United 

states Under Title III of the Ethics Ref0rm Act of 1989 

Concerning Gifts,- as amended, and the "Regulations of the 

Judicial Conference of the United States Under Title VI of the 
.,,,. 

Ethics Reform Act of 1989 Concerning Outside Earned Income, 

Honoraria, and Outside Employment,· do not apply to officers and 

employees of the Supreme Court. Acting at the request of the 

Chief Justice and with his concurrence, the Members of the Court 

resolve that officers and employees of the Court will comply with 

the substance of the Judicial Conference Regulations, ~ubject to 

the following clarifications: 

1. The Court has not considered and does not expreEs any 

opinion concerning the validity of the Act or the Regulations, in 

whole or in part. 

2. For purposes of applying the Judicial Conference 

Regulations implementing Title VI of the Ethics Reform Act of 

1989, the phrase ftjudicial officer or senior employee ft shall mean 

the Chief Justice, an Associate Justice, a retired Chief Justice 

or Associate Justice meeting the service requirements of 28 

U.S.C. S371(f), the Clerk of the Court, the Marshal, the Reporter 

of Decisions, and the Librarian. 
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3. Any individual mentioned in paragraph 2 of this 

Resolution, other than the Chief Justice, who desires to receive 

compensation for teaching must obtain the prior approval of the 

Chief Justice. Should the Chief Justice deny approval, the 

request may be renewed to the Court and granted by it. If the 

Chief Justice desires to receive compensation for teaching, he 

must obtain the prior approval of the Court. 

4. Although section 6 of the Judicial Conference 

Regulations implementing Title VI of the Ethics Reform Act does 

not apply to this Court, any officer or employee of the Court may 

request an advisory opinion pursuant to section 6 from the 

Committee on Codes of Conduct of the Judicial Conference. 

Adopted this 1'% day of __~~~~____~~__ , 1991. 


